Blog
Books
Talks
Follow
Me
Search

Lars Marius Garshol

Tradisjonsbrygging av øl

Boka dokumenterer i dybden hvordan og hvor tradisjonsølet ble brygget rundt om i Norge. Den tar for seg tradisjonsbryggingens historie, og går i detalj gjennom ingredienser, bryggeprosesser og gjær. For første gang gis det en uttømmende beskrivelse av alle de forskjellige metodene som ble brukt. I tillegg får vi høre om alternative gjærede drikker, og hvor tradisjonsbryggingen fortsatt lever i dag.

Boka viser hvordan alle disse sidene ved bryggingen varierte geografisk, og analyserer hvordan ølkulturen i de forskjellige regionene i Norge lignet og ikke lignet på hverandre. Ved å kombinere analysen med historie og geografi forsøker boka å forklare hvorfor bryggingen har blitt som den har blitt. Den gir også en forståelse av hvordan geografien har formet bryggingen.

Ett kapittel tar for seg det kulturelle, og diskuterer i dybden skikker som oppskåke (og alternativer til oppskåke), om menn eller kvinner brygget, hvor ofte man brygget, hva man brygget til og mye mer.

Å kjøpe boken

Boka kan kjøpes i de fleste nettbokhandler, eller bestilles fra forlaget.

Hvis du vil ha et signert eksemplar må du sende epost med adressen din til larsga@garshol.priv.no. Enkleste betaling er via vipps til 98215550. Total 520,- for bok (450) og porto (70).

Husk å si fra hvis du vil ha noen spesiell hilsen.

Bestilling til utlandet er fullt mulig, men porto blir litt høyere.

Omtale

Anmeldelse fra Oslo Business Memo.

Innhold

1. Innledning

2. Historie

3. Utstyr og framgangsmåte

4. Skikk og bruk

5. Bryggeprosess

6. Gjæren

7. Gjæring

8. Krydder

9. Andre drikker

10. Tradisjonsbrygging i dag

11. Sammenfatning